چرا بامبو؟
بامبو سریعترین گیاه در حال رشد در جهان است و همچنین یک گیاه دوستدار محیط زیست، کاربردی، زیبا و بسیار بادوام است. چوب بامبو ۲ تا ۳ برابر بادوام تر از سایر انواع چوب است. در حالی که یک نهال بامبو در عرض 5 سال به بلوغ کامل می رسد، بلوط و مانند آن می تواند در 50 سال به این سطح برسد. چوب بامبو دارای ماندگاری طولانی، شرایط زیست محیطی ، سبک و سالم است.گیاه بامبو از نظر ساختاری آنتی باکتریال می باشد. پس درصورتیکه در آشپزخانه و لوازم خانگی از بامبو استفاده کنید، زندگی سالمتری خواهید داشت.
چوب بامبو اکولوژیک است
تعادل اکسیژن و دی اکسید کربن در جو ما بسیار مهم است. از آنجایی که بامبو منبعی سازگار با محیط زیست است، ردپای کربن و گرمایش زمین را به نفع محیط زیست کاهش می دهد. یک گیاه بامبو بالغ تا 4 برابر بیشتر از سایر گیاهان کربن جذب می کند، در حالی که 35٪ اکسیژن بیشتری نسبت به گیاهان با اندازه های مشابه تولید می کند. درعین حال، هنگام برداشت و رشد مجدد، هیچ اثر منفی بر محیط زیست برجای نمی گذارد. بامبو، به عنوان گیاهی که بسیار سریع رشد می کند، بهترین راه حل را در برابر بیابان زایی و کمبود چوب ارائه می دهد.
در تهیه وسایل آشپزخانه و لوازم خانگی به عنوان مثال در چاقوهای از جنس بامبو نسبت به چاقوهای از جنس فولاد، کربن کمتری درفرایند تولید ایجاد می کنند. در تولید 1 تن چاقو بامبو، 182 کیلوگرم دی اکسید کربن تولید می شود. درحالیکه در تولید 1 تن چاقو فولادی 2100 کیلوگرم دی اکسید کربن تولید می شود.
دلیل انتخاب بامبو به عنوان ماده اولیه برای تولید تجهیزات آشپزخانه
بامبو یکی از سازگارترین مواد با محیط زیست در جهان است. رشد بامبو فقط چند ماه طول می کشد و به هیچ آفت کشی نیاز ندارد. از نظر ساختار حتی سخت تر از چوب سدر است و حاوی عناصر ضد باکتری زیادی است. با در نظر گرفتن نسل های آینده ما بر این باوریم که این مواد سهم مهمی در حل مشکل زیست محیطی خواهد داشت.
ویتامین های سبزیجات خود را ذخیره کنید
می توانید یک آزمایش عملی انجام دهید تا تفاوت چاقوهای ساخته شده از چوب بامبو و استیل را بهتر متوجه می شوید.
دو عدد گوجه فرنگی بردارید و یکی از گوجه ها را با چاقوی بامبو و دیگری را با چاقوی فولادی برش دهید. آنها را در یخچال بگذارید و بعد از چند ساعت بیرون بیاورید. خواهید دید که گوجه فرنگی با چاقوی فولادی کوچک می شود، برش های آن سفید می شود و شروع به از دست دادن طراوت می کند. گوجه ای که با چاقوی بامبو برش می زنید به قدری تازه و سالم است که انگار چند دقیقه پیش بریده شده است. دلیل این وضعیت ماهیت بامبو است. نیکل موجود در فولاد تعادل طبیعی میوه و سبزیجات را شکسته و باعث کاهش طعم و سطح ویتامین می شود.
چاقوی بامبو که تماماً از چوب طبیعی بامبو ساخته شده است، ساختار طبیعی میوه و سبزیجات را حفظ می کند. پس انتخاب بامبو به عنوان سالمترین متریال برای استفاده در تمام محصولاتی است که مستقیماً با غذای شما تماس دارند.
گیاه بامبو و پانداها
پانداها در آستانه انقراض هستند و مهم ترین غذای آنها بامبو است. ممکن است این سوال مطرح شود که با تولید محصولات بامبو به منابع غذایی پانداها آسیب نمی رسد؟. در جواب باید گفت نسل پانداها نه به دلیل گرسنگی بلکه به دلیل عدم تمایل آنها به جفت گیری در خطر بودند. (طبق بیانیه IUCN خطر از سپتامبر 2016 گذشته است.) علاوه بر این، بامبو یک گونه درختی است که به بیش از 1450 زیرگونه گسترش می یابد. بامبوهای خورده شده توسط پانداها و بامبوهای مورد استفاده در تولید محصولات آشپزخانه از نظر گونه با یکدیگر متفاوت هستند.
علاوه بر این، بامبو مورد استفاده برای تولید از جنگل های وحشی بریده نمی شود. از جنگل های صنعتی بامبو که منحصراً برای این منظور ایجاد شده اند برداشت می شود. تولید محصولات بامبو جنگل های بامبو را نه تنها کاهش نمیدهد بلکه به دلیل تقاضا باعث افزایش تولید این گیاه هم می شود.
تفاوت گیاه بامبو با سایر درختان
بامبو نوعی درخت است که در زمان کوتاهی رشد می کند و محصولات آن برای مدت طولانی قابل استفاده است. به عنوان مثال، اگر می خواهید یک محصول بلوط بسازید، باید یک بلوط 70 ساله را قطع کنید. درختی که از آن تخته برش داده شده بلوط تولید شده است 70 سال پیش کاشته شده است. اما درخت بامبویی که محصول بامبوی شما از آن تولید می شود، تنها چند ماه پیش کاشته شده و آن درخت قبل از اینکه محصول شما پیر شود، دوباره رشد خواهد کرد.
تولیدکنندگان بامبو می توانند از درختانی که کاشته اند محصولات خود را تولید کنند. با این حال، فقط نوه های ما می توانند از درخت بلوطی که امروز کاشته می شود، محصول تولید کنند. به طور خلاصه، بامبو ماده ای است که باید توسط کسانی که به محیط زیست اهمیت می دهند، ترجیح داده شود.
نحوه ی تولید محصولات بامبو از این گیاه
بامبو یک گیاه لوله ای توخالی است که شبیه نی هایی است که در کنار دریاچه رشد می کنند. طول آن می تواند بیش از ۳۰ متر و قطر آن ۳۰ سانتی متر باشد. قسمت گوشتی بیرونی می تواند حدود ۳ تا ۴ سانتی متر ضخامت داشته باشد. لت های به دست آمده از شکستن بامبو خام با چسبی که ازقند خود بامبو به دست می آید به هم می چسبانند و نباید از چسب شیمیایی برای چسباندن استفاده شود.
اگرچه بامبو یک درخت سبز است، اما محصولات آن قهوه ای هستند. دلیل آن این است که درختان بامبو قبل از فرآوری خشک و پخته می شوند. به دلیل از دست دادن آب و قند موجود در آن با قرار گرفتن در معرض دمای بالا، از رنگ سبز طبیعی خود دور شده و قهوه ای می شود. در محصولات از جنس چوب بامبو نباید از هیچ رنگ، لاک و جلا دهنده شیمیایی استفاده شود. هنگامی که تولید به پایان می رسد، درخشش طبیعی رزین در هنگام سنباده کاری خوب ایجاد می شود. بنابراین برای تماس با مواد غذایی مناسب است.
دلیل تفاوت تن رنگ ها فرآیند پخت درختان است. ممکن است به دلیل قدیمی بودن چوب و قدرت سوزاندن فعلی فر، تفاوت رنگ جزئی در محصولات وجود داشته باشد.رزین طبیعی به عنوان ماده پوششی در محصولات بامبو استفاده می شود. بو نمی دهد. بویی که با باز کردن بسته بندی محصول دریافت خواهید کرد، بوی خود درخت بامبو است. این بو چند ساعت پس از باز شدن بسته بندی تبخیر می شود و محصولات در حین استفاده بو نمی دهند.
نکاتی در رابطه با استفاده از محصولات بامبو
محصولات ساخته شده از چوب بامبو برای استفاده در اجاق های مایکروویو طراحی نشده اند. چون چوب خام است اگر وارد فر شود ممکن است تغییر شکل داده یا حتی مشتعل شود.محصولات خود را پس از استفاده در اسرع وقت بشویید. هنگام شستشو از آب گرم، یک اسفنج نرم و در صورت امکان از مواد شوینده طبیعی استفاده کنید.از آب بسیار داغ، سفید کننده و مواد شوینده با مواد فعال و پاک کننده قوی، استفاده نکنید.
پس از شست و شو، آن را خشک کرده و در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید.سس ها به دلیل ساختار سخت بامبو به داخل محصول نفوذ نمی کنند. با این حال، اگر محصول مورد استفاده برای مدت طولانی کثیف بماند، ممکن است لکه هایی روی آن ایجاد شود.اگر مقدار زیادی سس اسیدی روی محصول استفاده شده است، مقداری سنگ نمک روی محصول بپاشید. یک لیمو را از وسط ببرید و محصول را به خوبی با لیمو و نمک بمالید.
اثر متقابل آب لیمو و نمک باعث از بین رفتن لکه های سنگین روی محصول به روشی طبیعی و آسان می شود.یک محصول بامبو که به درستی شسته شده و از آن مراقبت می شود، می تواند برای مدت طولانی استفاده شود. می توانید بسته به دفعات استفاده آن را با روغن زیتون طبیعی یا روغن سدر چرب کنید تا عمر آن طولانی شود.
فرآیند روغن کاری بسیار ساده است. چند قطره روغن زیتون را روی محصول بریزید و با دست یا پنبه روی محصول پخش کنید و بگذارید خشک شود. روغن زیتون در عرض چند دقیقه خشک می شود و باعث درخشندگی محصول می شود که به تازگی جلا داده شده است.محصولات ساخته شده از چوب بامبو را در محیطی بدون رطوبت نگهداری کنید. محصولات بامبو با کیفیت تحت تأثیر آب قرار نمی گیرند، اما تأثیر رطوبت با آب متفاوت است. محیط مرطوب می تواند پس از مدتی به محصولات شما آسیب برساند.
می توانید هر نوع غذایی را سرو کنید. در غذاها با دمای داغ می توانید غذا را تا دمای 80 درجه سانتی گراد بدون مشکل سرو کنید.محصولات بامبو به دلیل اینکه از مواد کاملا طبیعی هستند، ممکن است در طول استفاده طولانی مدت، تغییرات رنگ در سطح بیرونی رخ دهد. این وضعیت هیچ مشکلی در استفاده از محصول ایجاد نمی کند.